En insats för miljön

Vår planet är vårt hem. Det är därför mycket viktigt att vi tar hand om den miljö vi lever i, även om det ibland är svårt att veta hur. I naturen fyller träden den viktigaste funktionen för syreproduktion och utan dem skulle vi inte kunna bo på denna planet.

Planetens lungor

Skog är extremt viktig. Inte minst för att vi mår bra av att vistas i skog och mark utan även för att de gör vår planet beboelig. Som en produkt av fotosyntes möjliggör träd produktionen av syre, som vi människor är beroende av för att kunna leva.

Blicka framåt – vad kan vi göra

Medan det mänskliga klimatavtrycket växer sig allt större och större blir det en alltmer kritisk situation för vår planet. Även om skövlingen av skog är nödvändig för diverse industrier så är utsträckningen alltför omfattande.

En viktig åtgärd

Vi måste plantera fler träd för att kompensera för de som tagits ner. Detta är en viktig samhällsinsats som kräver kunskap om trädvård även om området är brett. Tips – läs mer för att utveckla din vetskap om ämnet. Du kan göra större skillnad än du tror, bara genom att utbilda dig och be om hjälp från professionella!